Alle BGT bronhoudersoftware heeft certificaat UITGEBREID

19 augustus 2015

Alle leveranciers van BGT bronhouderssoftware, zijn nu in staat berichten van het SVB-BGT in te lezen. Begin augustus is het laatste BGT bronhoudersoftware pakket met succes door de certificeringstoets BGT-UITGEBREID gekomen.

In de zomer van 2015 zijn in totaal zeven leveranciers gecertificeerd met hun BGT bronhoudersoftware op het niveau UITGEBREID. Het gaat om pakketten van Crotec, Esri, GISkit, Grontmij, Hawar IT, Nedgraphics en Vicrea.

Certificering van BGT bronhoudersoftware toont aan dat de software BGT-gegevens uit kan wisselen conform de BGT|IMGeo standaarden. De certificering wordt uitgevoerd door Geonovum en het Kadaster. Eind 2014 was het al mogelijk om software te certificeren voor het niveau BASIS. Het BASIS niveau toetst het kunnen maken van berichten voor initiële en mutatielevering. Sinds kort kan software ook voor het niveau UITGEBREID worden gecertificeerd. De toets voor niveau UITGEBREID gaat na of de bronhoudersoftware berichten ook weer terug kan inlezen. Dit is nodig voor het actualiseren met het SVB-BGT.

Ook andere leveranciers willen op korte termijn de certificering voor het niveau UITGEBREID halen. Het resultaat van geslaagde certificeringen is te zien onder certificering BGT|IMGeo bronhouderssoftware.

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.