Signaleer INSPIRE implementatie issues rond Annex III

23 januari 2017
Het landschap van INSPIRE

Afgelopen zomer zijn de resultaten van de REFIT van INSPIRE gepubliceerd. REFIT is een Europees programma voor gezonde en resultaatgerichte regelgeving van de Europese Commissie.

In de REFIT is geconcludeerd dat INSPIRE relevant is en dat er veel is bereikt, maar dat er ook nog weinig geharmoniseerde milieu data beschikbaar zijn. Eén van de aanbevelingen is om de INSPIRE uitvoeringsbepalingen voor de dataharmonisatie van Annex III data tegen het licht te houden. Onder Annex III vallen de milieu-inhoudelijke datasets.

De praktische uitwerking van de REFIT conclusies en aanbevelingen is onderdeel van het werkpakket van de INSPIRE Maintenance and Implementation Group (MIG). Daar is nu een werkgroep gestart die zich buigt over implementatieproblemen rond de uitvoeringsbepalingen voor interoperabiliteit van data en services onder Annex III. De werkgroep brengt issues in kaart en kan op basis van een grondige analyse van de problemen met wijzigingsvoorstellen komen.

Om eventuele structurele problemen bij de implementatie in Nederland te identificeren, is 19 januari een bijeenkomst “stroomlijning INSPIRE” georganiseerd voor de Nederlandse dataproviders. Zij kunnen in ieder geval tot 15 februari concrete problemen insturen via de helpdesk INSPIRE. De uitkomst van de analyse door de werkgroep en voorstellen voor mogelijke oplossingen zal worden voorgelegd tijdens de 6 MIG-P bijeenkomst in juni 2017.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.