Inspiratie op Overheid 360: pop-up city Nieuw-Durperdam en Kracht van de Kaart

26 februari 2015

Hoe maakt u uw stad efficiënter, slimmer en leuker met geo-informatie? Dat is het thema waarmee diverse overheids- en kennisorganisaties dit jaar op 22 en 23 april op Overheid 360º staan. Zij heten u van harte welkom in het stadshart van Nieuw-Durperdam: een pop-up city op het kruispunt van de Laan van de Leefomgeving en het Smart City plein.

In Nieuw-Durperdam dagen wij u uit om na te denken over hoe u gebruik wilt maken van geo-voorzieningen. In de stad ziet u wat er al is aan voorzieningen en krijgt u zicht op de laatste ontwikkelingen. De hele dag door kunt u demonstraties en kennissessies bezoeken. Gidsen van de verschillende organisaties leiden u graag rond. Want alles in Nieuw-Durperdam heeft een verhaal. Van plaats delict tot lantaarnpaal.

Slimme, gezonde stad

Nieuwsgierig naar de potentie van de BGT voor verkeer of beheer openbare ruimte? Meer weten over het toepassen van linked data of het gebruik van sensoren om samen met bewoners uw stad gezonder te maken?  Wij laten het u graag zien. Of ervaar een actieve manier om gegevens te bekijken in de Kadaster experience. En werp uw blik op Nederland in 3D of schuif aan in de schoolbanken van het Nieuw-Durperdams College. Natuurlijk kunt u ook terecht met vragen over de invoering van de BGT en is er aandacht voor de invoering van de Omgevingswet. En in het stadstheater nemen experts u graag mee in de vragen en oplossingen waarmee u als slimme stadswerker te maken krijgt.

Wij kijken uit naar uw komst!

Nieuw-Durperdam is een initiatief van DataLand, Geonovum, het Ministerie van IenM, het Kadaster en PDOK met bijdragen van onder andere SVB-BGT en Provero.

Kracht van de Kaart

Ook rond het sociale domein inspireren wij u graag met geo-informatie. In café kracht van de kaart, aan het begin van de beursvloer, worden workshops gegeven en kunt u zelf een boompje opzetten over vragen als:

  • Kan het doelgroepenvervoer efficiënter worden uitgevoerd door vervoerstromen te combineren of gezamenlijk aan te besteden?
  • Zijn er voldoende geschikte woningen in mijn gemeente om ouderen langer zelfstandig te laten wonen?
  • Ben ik in staat tijdig in te grijpen in wijken die achteruit gaan?
  • Als er bezuinigd moet worden op voorzieningen, waar doet dat relatief het minste pijn?

Café Kracht van de Kaart is een samenwerkingsverband tussen Geonovum, KING, Object Vision, PC Kwadraat, Geon en Esri

Wij zien u graag op 22 en 23 april in de Jaarbeurs, Utrecht

 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.