Omgevingswet: terug naar de zandbak

29 oktober 2014

Provero, vereniging voor digitale aspecten in het omgevingsrecht, organiseert op 11 november 2014 een bijeenkomst met als titel ‘De Omgevingswet, terug naar de zandbak’. Tijdens de bijeenkomst worden diverse (digitale) aspecten en instrumenten van de Omgevingswet belicht en worden voorbeelden getoond van de manier waarop digitale geo-informatie in het kader van de Omgevingswet kan worden ingezet. Deze bijeenkomst richt zich op iedereen die in de praktijk van de fysieke leefomgeving werkzaam is. Het programma vindt u op de website van Provero.

Bijzonder moment tijdens de bijeenkomst is de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek met de titel: De Omgevingswet, terug naar de zandbak’. Dit boek geeft de lezer inzicht in de hoofdlijnen van de Omgevingswet en in de mogelijkheden van het omgevingsplan. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel beschrijft de auteur -Jur van der Velde, voorzitter van Provero-, de doelen, opzet en instrumenten van de Omgevingswet.  Hierbij belicht hij niet alleen de inhoudelijke aspecten, maar ook de gevolgen voor de werkwijzen en  veranderingen met het oog op een goede implementatie van de Omgevingswet. Zo wordt er tevens aandacht besteed aan de gewenste competenties. Ter afsluiting van dit eerste deel wordt een aantal handreikingen en tips gegeven.

Het tweede deel bevat een beschrijving van de verschillen tussen het omgevingsplan en het bestemmingsplan en de voordelen van het omgevingsplan ten opzichte van het bestemmingsplan. In de bijlage van het boek zijn concrete voorbeelden van regels van een omgevingsplan opgenomen. In het laatste deel geven veertien personen uit de praktijk hun visie op de eerste twee delen van het boek en op de Omgevingswet. Hierdoor wordt de inhoud van het boek in een breder perspectief geplaatst en wordt een aantal aspecten belicht waarmee de praktijk te maken krijgt en waarvoor gezamenlijk oplossingen gevonden moeten worden.

Heeft u interesse in dit boek, dan kunt u een exemplaar bestellen via de website van Provero.

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.