Oppervlakte geologie Europa op basis van INSPIRE

20 september 2016
geologie

Sinds het begin van 2016 werkt een groot aantal geologische diensten aan de realisatie van een eerste versie van de European Geological Data Infrastructure (EGDI Bridge). Dit gebeurt onder de vlag van EuroGeoSurveys (EGS). Voor deze Geological Data Infrastructure zijn services voor oppervlakte-geologie uit 2010 vervangen door gemoderniseerde INSPIRE compliant versies.

De nieuwe services maken gebruik van INSPIRE en GeoSciML4 codelijsten en zijn helemaal up-to-date. Mooier nog is dat de services van alle deelnemende diensten nu centraal worden geharvest en als geheel beschikbaar zijn via het EGDI portaal. Het portaal is op 14 Juni in Brussel enthousiast ontvangen door afgevaardigden van de Europese Commissie.

Naast de oppervlakte-geologie borgt dit portaal ook de resultaten van eerder uitgevoerde projecten in Europees verband, zodat deze niet in de vergetelheid raken en verloren gaan. Voorbeelden hiervan zijn de South Permian Basin Atlas (SPBA) en de geharmoniseerde EuroGeoSource services.

Het resultaat is te bewonderen op www.europe-geology.eu

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.