Programmaraad implementatie omgevingwet neemt kijkje in de keuken digitaliseringsopgave

15 december 2016
Geonovum kantoorgebouw

In november organiseerden Geonovum, KOOP en Kadaster een kijkje in de keuken voor de Programmaraad van het landelijke programma Implementatie Omgevingswet. Tijdens deze sessie werd ingezoomd op twee projecten die lopen in het kader van het Digitaal Stelsel Omgevingswet:

  • Het project 'Standaarden Omgevingsdocumenten', dat Geonovum samen met KOOP uitvoert;
  • Het project dat de Landelijke Voorziening 'Bekendmaken en Beschikbaar stellen' gaat realiseren; een samenwerking van Kadaster en KOOP

De leden van de Programmaraad werden meegenomen in wat er speelt binnen de beide projecten en hoe de resultaten van deze projecten bijdragen aan het digitaal uitvoeren van de Omgevingswet. Wat is bijvoorbeeld een informatiemodel, en wat komt er allemaal bij kijken om dit in samenspraak met het werkveld op te stellen? En wat voor soort uitdagingen zijn er bij het realiseren van de Landelijke Voorziening die dit informatiemodel toepast.

In een Agile/scrum sessie werkte de Programmaraad met het projectteam van de Landelijke voorziening aan een 'user story' voor het aansluiten op de Basisregistraties. Door het team dat werkt aan de Standaard voor omgevingsdocumenten werden zij meegenomen in de ontwikkeling van deze Standaard die over de grenzen van het domein van de Omgevingswet heen gaat. Deze standaard wordt namelijk generiek ontwikkeld voor àlle officiële overheidspublicaties. KOOP en Geonovum werken hiervoor samen. In januari 2017 is er een openbare consultatiebijeenkomst over deze generieke standaard. Wie graag mee wil denken over deze standaard kan zich hier tot 6 januari voor opgeven.

 

 

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.