Start werkgroep uitbreiding IMGeo domeinwaarden en attribuutgegevens horizontaal berichtenverkeer

26 februari 2015

Bij BGT|IMGeo bronhouders bestaat de behoefte om meer gegevens bij te houden en uit te wisselen richting de interne afnemers (bijv. groenbeheer, wegbeheer) dan nu in BGT|IMGeo standaarden mogelijk is. Het kan daarbij gaan om andere domeinwaarden voor plus-classificaties (bijv. een ‘biggenrug’ als typering van een weginrichtings-element ) of om andere attribuutgegevens (bijv. ‘snoeihoogte’ van een groenvoorziening) van BGT|IMGeo objecten.

Geonovum wil –vooruitlopend op de beschikbaarheid van IMBOR- met een werkgroep van leveranciers en bronhouders (max. 20-25 personen) inventariseren welke extra  domeinwaarden en attribuutgegevens in het Geo-BOR koppelvlak (dus voor het horizontaal berichtenverkeer en niet richting de Landelijke Voorziening) uitgewisseld zouden moeten kunnen worden.  Het is de bedoeling om daarbij te komen tot een geharmoniseerde verzameling van domeinwaarden en attribuutgegevens, welke in een werkafspraak worden vastgelegd en gelden als uitbreiding voor het horizontale berichtenverkeer. Op termijn kan deze verzameling leiden tot een wijzigingsverzoek op IMGeo, of opname in IMBOR.

Heeft u ervaring met de (on)mogelijkheden van het opnemen van additionele (beheer)gegevens bij BGT|IMGeo objecten, en wilt u meepraten/meedenken hierover, dan kunt u zich voor deelname in deze werkgroep aanmelden bij Arnoud de Boer. De bijeenkomsten van de werkgroep staan gepland op donderdag 19 maart en donderdag 9 april 2015 van 13:30 tot 15:30uur in Amersfoort.

 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.