Startsein laatste fase programma PDOK

22 februari 2012
lef

Het programma Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) is in 2012 in de laatste fase, plateau 3, gekomen. In het programma werken vijf partijen samen om de programmadoelen te realiseren. Op 16 februari 2012 stelde het dagelijks bestuur het plan vast.

Om de laatste fase succesvol te laten verlopen kwamen alle betrokkenen op 21 februari samen voor de officiële kick-off van plateau 3. Tijdens deze kick-off werden de klokken gelijk gezet. Het was een goede en productieve middag waarbij de verschillende mensen uit de verschillende organisaties en locaties de kans hadden om iedereen te ontmoeten. De conclusie is dat een goede samenwerking de sleutel tot succes is.

In 2012 gaat er veel gebeuren. De geo-basisregistraties worden ontsloten, een worden een aantal generieke componenten ontwikkeld en het beheer van het NGR wordt opnieuw ingericht. In een te vormen PDOK Datalab wordt de harmonisatie van de datamodellen van de Inspire-datasets voor de partners gerealiseerd. Daarnaast worden de PDK producten in beheer genomen en wordt er een post-programma organisatie voorbereid.
 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.