Terugkoppeling consultatie voor Standaard voor Omgevingsdocumenten

22 februari 2017
Logo omgevingswet

Op 9 februari waren zo'n 80 mensen aanwezig bij de terugkoppelsessie naar aanleiding van de consultatie van de eerste versie van de Standaarden voor Omgevingsdocumenten. Deze standaard wordt door Geonovum en KOOP ontwikkeld in het kader van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

De consultatie die op 19 januari in een bijeenkomst met 150 deelnemers is toegelicht, heeft veel input opgeleverd. Tijdens deze terugkoppelsessie zijn de ontvangen reacties gedeeld over het Informatiemodel, het Toepassingsprofiel Omgevingsdocumenten en het Berichtenmodel. Na elk besproken onderwerp was er ruimschoots de gelegenheid tot het stellen van vragen en het voeren van discussie. \

Net als tijdens de sessie op 19 januari was er grote betrokkenheid onder de deelnemers en werden goede punten aangedragen. Hiermee kan het projectteam de ontwikkeling van de standaarden voor Omgevingsdocumenten weer een stap verder brengen. Alle input werken we verder uit waarna we de resultaten zullen publiceren.

Hoe nu verder?
Het blijft belangrijk om over en weer kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen. De verwachting is dat in april 2017 een volgende versie van de Standaarden voor Omgevingsdocumenten verschijnt waarna er een tweede consultatie zal plaatsvinden. We zullen hier tijdig over communiceren.

Bekijk de samenvatting van de consultatie in de op 7 februari gehouden presentatie

 

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.