Toetsmateriaal certificering BGT-applicaties UITGEBREID beschikbaar

19 mei 2015
certificeren

Verschillende overheidsorganisaties werken samen aan de realisatie van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). De BGT is een digitale basiskaart, opgebouwd uit objecten als wegen, water, groen en spoor die in veel werkprocessen van de overheid nodig zijn. 

Voor het maken van de BGT zijn verschillende applicaties beschikbaar. Om aan te tonen dat in een BGT-applicatie de BGT|IMGeo standaarden goed toepast, kunnen leveranciers hun applicaties certificeren. Werken met gecertificeerde applicaties helpt technische risico’s zoals implementatiefouten, interpretatieverschillen en onduidelijkheden te reduceren.

Toetsdocumentatie online

Sinds oktober 2014 kunnen leveranciers hun applicaties laten toetsen op het volgens de standaard verwerken van initiële leveringen en mutaties voor de BGT (BASIS-certificaat). Vanaf nu is het ook mogelijk om applicaties te toetsen op een volgende stap in het BGT-proces: het ook terug kunnen inlezen van leveringen van BGT-data vanuit de Landelijke voorziening. Dit heet niveau UITGEBREID. Leveranciers kunnen zich op certificering voorbereiden met behulp van toetsdocumentatie van de website van Geonovum.

Certificering

Elke leverancier van BGT-(bronhouders)software kan deelnemen aan de certificering. Aanmelden kan via Geonovum. De certificeringstoets wordt afgenomen door het Kadaster. Geonovum onderhoudt de toetsnormen en publiceert de resultaten.

 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.