Wat vindt u van de aangepaste visualisatie BGT|IMGeo?

22 juli 2015

Nu steeds meer mensen met de BGT|IMGeo aan de slag zijn, heeft Geonovum van verschillende kanten het verzoek gekregen de visualisatierichtlijnen van de BGT nog eens onder de loep te nemen. De nieuwe voorstellen leggen wij graag aan u voor.

Samen met vertegenwoordigers uit het werkveld is de afgelopen maanden gewerkt aan:

  1. verbetering van de visualisatie van de IMGeo-puntsymbolen (zowel de ontsluiting via PDOK als het zelf visualiseren van de data door het ter beschikking stellen van deze symbolen en bijbehorende SLD’s).
  2. tonen van beperkte BGT | IMGeo data in PDOK op kleinere schaalniveau’s (<1:5.000) dan waarvoor het gebruik van BGT | IMGeo is bedoeld.
  3. visualisatie van plantopografie.

Bij deze verbeterslag is gebruik gemaakt van de handreiking Geo-informatie en Webrichtlijnen (uitgave Geonovum). Ook is rekening gehouden met veel voorkomende vormen van kleurenblindheid.

Wat vindt u?

Om een beeld krijgen hoe u de verbeteringen en aanvullingen beoordeelt, is een online enquête opgesteld met voorbeelden van de visualisatievoorstellen. Wij vragen u steeds te kiezen uit twee mogelijkheden. Uiteraard kunt u ook aanvullend commentaar meegeven.

 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.