ICT-café 24 maart: Internet of Things

19 februari 2016
ICT Café

Van stoplichten tot medische apparatuur: naar verwachting zijn in 2020 zo’n 28 miljard 'dingen' verbonden aan het web. Welke impact heeft het Internet of Things (IoT) op Den Haag? Op 24 maart organiseert gemeente Den Haag een ICT-café met dit thema.

Tijdens de eerste internetgolf, in de jaren 90, werden 1 miljard computers met internet verbonden. In het decennia daarop volgde de mobiele golf en werden nog eens 2 miljard apparaten met het internet verbonden. Het Internet of Things wordt gezien als de 3e golf. IoT maakt mogelijk dat:

  • auto’s automatisch remmen als verderop een ongeluk is gebeurd
  • een fietsbel een signaal geeft wanneer er sprake is van ernstige luchtvervuiling
  • apparaten, geïmplanteerd in het menselijk lichaam, medicatie toedienen wanneer dat nodig is.

Wat precies de impact van het Internet of Things zal zijn, is heel moeilijk te voorspellen. De verwachting is dat IoT meer invloed op ons dagelijkse leven zal hebben dan de introductie van het internet. Daarom wil de stad Den Haag in gesprek gaan over de kansen en de uitdagingen van het IoT. ICT-professionals en geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven, kennisinstituten en de publieke sector zijn van harte welkom. Aanmelden is mogelijk via het online aanmeldformulier.

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.