OGC consultaties

25 april 2017
infrastructuur

Het Open Geospatial Consortium (OGC) ontwikkelt en beheert internationale, technische standaarden voor geo-informatie. De inhoud van nieuwe standaarden, maar ook de plannen om nieuwe werkgroepen te formeren, legt de OGC regelmatig voor aan het werkveld. Dat is nu het geval voor drie onderwerpen. 

Ten eerste vraagt het OGC commentaar op de kandidaatstandaard "OGC Web Coverage Service 2.0 Interface Standard - Earth Observation Application Profile 1.1". Deze standaard beschrijft hoe rasterdata, aardobservatiedata in het bijzonder, via een gestandaardiseerde web service gepubliceerd kunnen worden. 

Daarnaast is ook de kandidaatstandaard "InfraGML 1.0: Part 7 – LandInfra Land Division - Encoding Standard". Dit is zoals de titel al zegt deel 7 van een omvangrijke nieuwe standaard voor uitwisseling van informatie rondom land en infrastructuur. Het definieert concepten voor de grond, weg, en waterbouwwereld maar ook gerelateerde geo-informatie die nodig is voor civieltechnische bouwprojecten. Deel 7 bevat perceelinformatie, registratieve gebieden enz, Het conceptuele model is al in consultatie geweest; het gaat nu om de encoding, dat wil zeggen hoe deze gegevens in GML uitgedrukt worden.

Tenslotte vraagt het OGC reacties op het voornemen een nieuwe GeoScience Domain Working Group op te richten. De charter, waarin deze groep uiteenzet wat haar doel en scope is, ligt nu ter consultatie. 

Details over de consultatie en conceptteksten: 

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.