Ommen Hardenberg nemen koppelvlak Geo-BOR in gebruik

12 juni 2017
enveloppen aan de waslijn

Op 9 juni ging bij gemeenten Ommen en Hardenberg Geo-BOR berichtenverkeer op basis van de StUF-Geo IMGeo standaard live. Drie wethouders van de gemeenten stuurden met een druk op de knop een BGT mutatie door naar de BOR-afdeling waarmee de ingebruikname van dit koppelvlak een feit is. De livegang vond plaats onder het toeziend oog van de Geo- en BOR-medewerkers van de gemeenten Ommen en Hardenberg, Nedgraphics, Groenestein en Geonovum.

Leveranciers Nedgraphics (Geo) en Groenestein (BOR) hebben de gestandaardiseerde koppeling tussen Geo en BOR succesvol geïmplementeerd. Beheer openbare ruimte (BOR) kan nu werken op basis van de nauwkeurige en actuele BGT kaart en kan de Geo afdeling direct op de hoogte stellen van veranderingen buiten.

De gestandaardiseerde koppeling vervangt de moeilijk te onderhouden maatwerk koppelingen tussen individuele Geo- en BOR applicaties. Ook zorgt deze koppeling ervoor dat gebruikers vrijer zijn in hun keuze voor een softwarepakket bij eventuele vervanging of aanpassing. Op verzoek van leveranciers heeft Geonovum dit koppelvlak nu geformaliseerd en in beheer genomen.

Felicitaties en complimenten gaan naar leveranciers Nedgraphics en Groenestein, en Ommen-Hardenberg voor dit resultaat en dank voor omarming van dit koppelvlak.

Zie ook de tweets van GISreporter over de livegang.

 

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.