Overheid ziet steeds meer in drone- en satelliettoepassingen

27 november 2015

De stabiliteit van de infrastructuur, (dreigende) dijkverschuivingen of de ontwikkeling van de blauwalg in plassen en meren? Om dat goed (en actueel) in kaart te brengen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van drone- en satelliettoepassingen. Maar ook in het veiligheidsdomein rukken drones en satellieten op, bijvoorbeeld bij het opsporen van vermiste personen, het meten van schadelijke stoffen bij een brand of de openbare ordehandhaving bij grootschalige evenementen of demonstraties.

Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, vindt het een “uitstekende ontwikkeling dat drones en satellieten steeds vaker worden ingezet, zeker ook waar dit het functioneren van de hulpdiensten ten goede komt.” Riedstra schrijft dat in het nieuwste nummer van 'Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing', een uitgave van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

In het magazine is uitgebreid aandacht voor het thema drones en satellieten. Aandacht is er ook voor het beheersen van loopstromen en menigten tijdens grote evenementen (bijvoorbeeld SAIL), door middel van crowdmanagement en crowdcontrol.

Bekijk het magazine online

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.