Praktijkproef Standaard Officiële Publicaties voor Omgevingsdocumenten (STOP)

28 oktober 2017
tstbeeld

In het kader van de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) werken KOOP en Geonovum aan de Standaard Officiële Publicaties met Specifieke Toepassing voor omgevingsdocumenten (STOP/TPOD – standaard). Om de toepasbaarheid van deze standaard te toetsen, hebben leveranciers, dienstverleners en bevoegde gezagen een praktijktest uitgevoerd. Daarbij is ook de haalbaarheid van het DSO-architectuurconcept onder de loep genomen.

In verschillende sessies is zowel de technische als juridische kant van de verschillende TPOD profielen onderzocht. Het evaluatieverslag geeft een overzicht van de belangrijkste conclusies, opmerkingen en adviezen van de praktijkproef. De adviezen vormen waardevolle input voor het vervolg van de ontwikkeling van de standaard en het DSO. De resultaten zullen dan ook terug te vinden zijn in de volgende versies van de standaarden of leiden tot terugkoppeling naar het DSO-programma. Om de openstaande punten nader te onderzoeken en oplossingen te toetsen zal er hoogstwaarschijnlijk in het nieuwe jaar een vervolg proef worden georganiseerd.

Heeft u een vraag over de ontwikkeling van deze standaarden of het vervolg van de praktijkproef, dan kunt u die online bij ons melden. Alle vragen die via dit formulier binnenkomen zullen wij registeren en individueel via de mail terugkoppelen.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.