Praktische aanbevelingen over hoe je geodata naar het web brengt

22 januari 2016
web locatie

De W3C/OGC werkgroep voor geodata op het web heeft een werkdocument gepubliceerd waarin voorbeelden staan over hoe webtechnologie kan worden toegepast op locatiegegevens. Linda van den Brink van Geonovum is één van de auteurs van dit werkdocument.

De voorbeelden in het document laten een kanteling zien van een traditionele geodata infrastructuur naar die van een Linked Data benadering. Omdat ‘locatie’ vaak een verbindende factor is over diverse datasets heen, zijn geodata een bruikbare aanvulling in de Linked Data cloud. De voorbeelden in het document zijn bedoeld voor zowel webontwikkelaars als geodata expers en zijn opgetekend vanuit de praktijk. Praktijkcases komen bijvoorbeeld uit de hoek van het transport, leefomgeving en administratieve gegevens.

Commentaar op het werkdocument en zeker ook aanvullingen in de vorm van praktijkvoorbeelden, zijn van harte welkom. Het complete document vind je op de website van W3C.

Meer weten over Linked Data en geo-informatie? Op 10 februari is er een bijeenkomst van het Platform Linked Data Nederland waarin dit onderwerp uitgebreid ter sprake komt. Op 17 maart (klein) en 30 juni (groot) organiseert Geonovum bijeenkomsten over dit onderwerp. Zie voor meer informatie de pagina Spatial Data on the Web. Zie ook het blog van Linda van den Brink in GIS-Magazine.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.