Certificering IMGeo|BOR

Om te bepalen of Geo- en BOR applicaties voldoen aan de minimale eisen voor uitwisseling van IMGeo-gegevens tussen Geo- en BOR-applicaties, is een toets ontwikkeld. Applicaties die deze toets met succes hebben doorlopen, worden onderaan deze pagina vermeld. Elke leverancier van een Geo- of BOR-applicatie kan een toets aanvragen bij Geonovum.

Wat doet deze toets?
De toets controleert de conformiteit van de Geo- en BOR applicaties met de StUF-Geo IMGeo berichtenstandaard voor het Geo-BOR berichtenverkeer. De optionele uitbreiding via het mechanisme StUF:aanvullendeElementen, de logistieke koppeling en aspecten als bruikbaarheid en interne kwaliteit van Geo- en BOR-applicaties zijn geen onderdeel van deze certificering. Een certificaat geeft een gebruiker geen garantie dat het product als ‘geheel goed’ is, maar wel dat een applicatie voldoet aan gestelde eisen voor het Geo-BOR berichtenverkeer.

De toets zelf
Ter voorbereiding op de toets, kunt u hieronder de toetsdocumentatie inzien.

Ook is een voorbeeld-testscenario met berichten beschikbaar:

Resultaten Geo-applicaties

Leverancier Gecertificeerde applicatie/versie
Crotec C-SAM BGT Beheer versie 1.2.1
Esri GeoBGT 3.0
GISkit GISkit BasisKaart 1.6 i.c.m. GISkit IMGeo DataManager 1.0
GeoBorg/HawarIT ChaloIS BGT Link versie: 3.1 (Geo-applicatie)
NedGraphics NedBGT versie 4.0 (Geo-applicatie)
Sweco dg DIALOG BGT versie 7.4
Vicrea Neuron Registratie, versie 8.1 (Geo-applicatie)
   

BOR-applicaties

Bij de lancering van de BOR-certificering werd software nog niet getoetst op ondersteuning cirkelbogen, kruinlijngeometrie en multi-punt/vlak. In de nieuwe certificering worden deze onderdelen wel meegenomen. BOR-leveranciers wiens eerste versie van de software niet op deze onderdelen is getoetst, kunnen met een aanvullende certificering alsnog voor deze onderdelen een certificaat behalen.

Een BOR-applicatie wordt gecertificeerd met een beperkte testset van 10 objecttypen. BOR-applicaties bestaan uit specifieke beheermodules voor bijvoorbeeld water, groen of wegen en ondersteunen om die reden niet alle IMGeo-objecten. Een leverancier kiest zelf de objecttypen en classificaties voor de toets; deze zijn vermeld op het toetsformulier.

Leverancier Gecertificeerde applicatie/versie Ondersteunt cirkelbogen Ondersteunt multi-punt/-vlak Ondersteunt kruinlijngeometrie
Dataquint / Antea Group GeoVisia / GBI 6.3.4 i.c.m. Neuron Communicator 4.1.76 alleen multivlak
DataQuint Geovisia 6.3      
gisib B.V. gisib 2.3
GreenPoint Advies Greenpoint versie 25 (BOR-applicatie)
Groenestein Beheersoftware GB Beheer versie 8.3    
Sweco Obsurv versie 2.0