Tien jaar geleden werd de INSPIRE richtlijn van kracht. Dat vraagt om een bijzondere conferentie dit jaar. En die komt er ook! Met twee dagen vol workshops (4-5 september) in Kehl Duitsland en drie dagen (6-8 september) in Strasbourg Frankrijk met lezingen, thematische sessies, poster presentaties, een beurs en sociale events, belooft het een enerverend event te worden.

Na 10 jaar, is het aantal geo-datasets dat online te benaderen is, enorm gegroeid. INSPIRE data zijn weliswaar geselecteerd op hun bruikbaarheid voor bescherming van de leefomgeving. Inmiddels bewijzen ze ook hun nut in de wereld van transport, landbouw, navigatie, regionale ontwikkeling, energie, gezondheid, veiligheid en handel.

Zoals milieuvraagstukken zich niet storen aan grenzen, geldt dat ook voor de ambities van de Digital Single Market. INSPIRE is een voorbeeld van een Europees raamwerk van digitale informatievoorziening met potentie voor de leefomgeving, de Europese digitale economie en de Europese samenleving.  Om de potentie en het belang van onderlinge samenwerking te vieren en benadrukken, organiseren Duitsland en Frankrijk dit jaar samen met JRC de jaarlijkse INSPIRE conferentie.  

We verwachten meer dan 1000 beleidsmakers, gebruikers en producenten van data, services en toepassingen, INSPIRE experts en studenten op deze conferentie. Een prachtig moment om te inspireren en geïnspireerd te raken, om te leren, te netwerken en 10 jaar samenwerking te vieren!

Neem vast een kijkje op de website, dien suggesties voor sessies in en kruip vast in de startblokken voor de registratie die op 1 maart van start gaat.