Het Open Geospatial Consortium (OGC) ontwikkelt en beheert internationale, technische standaarden voor geo-informatie. De OGC kandidaatstandaard SensorThings API is een standaard die bedoeld is voor Internet of Things applicaties. Het is een lichtgewicht, eenvoudige interface specificatie, gebaseerd op REST en JSON, waarmee applicatieontwikkelaars kunnen communiceren met apparaten die verbonden zijn aan het internet, zoals sensoren. De SensorThings API zorgt ervoor dat ontwikkelaars de protocollen van de verschillende apparaten niet meer hoeven te kennen.

In deel I van deze standaard is geregeld dat je informatie en metingen van sensoren kan opvragen. Deel II zorgt voor een mechanisme waarmee je een sensor kan vertellen wat hij moet doen. Dit deel II van de standaard is nu in openbare consultatie. Je kunt de conceptteksten van deze standaard nu downloaden en commentaar indienen. De consultatie loopt tot 22 maart.

Meer details en de concepttekst vind je op de website van het OGC.

Een andere OGC standaard, Web Coverage Service, wordt momenteel gewijzigd. Versie 2.1 hiervan is nu ook in consultatie. Meer details vind je op de website van het OGC.