11 oktober 2022: Masterclasses vol tips over gebiedsontwikkeling en het omgevingsplan

11 september 2022

Ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van omgevingsplannen en ben je op zoek naar een praktisch kader?

Op 11 oktober aanstaande introduceren  stedenbouwkundige bureaus, de VNG, Geonovum en het programma Aan de slag met de Omgevingswet van 13.00 tot 17.15 uur een praktisch instrumentarium voor het omgevingsplan. In deze online sessie geven zij verschillende masterclasses vol met tips over hoe je praktisch aan de slag kunt met het omgevingsplan. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan!

De afgelopen maanden hebben stedenbouwkundige bureaus samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Geonovum en het programma Aan de slag gewerkt aan een instrumentarium voor het omgevingsplan. Uitgangspunt is dat elke gemeente met dit instrumentarium in staat is om zijn gebiedsontwikkelingen vorm te geven in de periode voor en na de invoering van de Omgevingswet.

Masterclasses

De masterclasses geven inzicht en antwoord op praktische vragen. Van een toelichting op regelsets voor veelvoorkomende activiteiten tot een instructie over het opstellen en verwerken van een TAM-IMRO omgevingsplan. En van het spelen met annoteren tot het opstellen van een strategie en routekaart. Ook komt het zelf opstellen dan wel uitbesteden aan een bureau aan bod.

Programma

13.00-13.25 Welkom
Welkom, gevolgd door een tafelgesprek met dagvoorzitter Erik Dolle, Koos Seerden (RhO adviseurs), Nico Statius Muller (VNG), Pieter Meijer (programma Aan de slag) en Mirella van der Velde (Geonovum) over het initiatief voor het instrumentarium.
13.25-14.00 Masterclass: Routekaart en strategiekeuze: Bepaal je pad | Melina Schouten (Antea Group) en Koos Seerden  (Rho Adviseurs)
14.00-14.25 Masterclass: De structuur van het Omgevingsplan | Nienke van Renssen (VNG) en Maarten Engelberts (VNG)
14.25-14.35 Pauze
14.35-15.25 Masterclass: Regelsets | Annette Zebel-Vaudo (Rho adviseurs) en Melina Schouten (Antea Group)
 

Na de Masterclass over Regelsets kan je kiezen uit het bijwonen van de volgende parallelle sessies

15.25-16.05 Masterclass: Spelen met annoteren | Mirella van der Velde (Geonovum) Masterclass: Inzet van de BOPA | Sandra Anzion (VNG) en Annemieke Elfferich-Schattenberg (VNG)
16.05-16.50 Masterclass: Hoe verwerk ik voorbereidingsbesluiten en andere omgevingswetbesluiten van hogere overheden | Mirella van der Velde (Geonovum) Masterclass: Wat komt er weg achter het TAM-IMRO omgevingsplan | Jan van der Sommen (VNG) en Maarten Engelberts (VNG)
16.50-17.20 Hoe verder | Introductie opleidingsprogramma | Kennislab Omgevingswet

 

Aanmelden

Voor iedere gemeente zijn er mogelijkheden om gebiedsontwikkelingen vast te leggen binnen de kaders van de Omgevingswet! Op 11 oktober worden ze toegelicht en kan je vragen stellen aan de opstellers van het instrumentarium. We zien je graag op 11 oktober a.s.

Aanmelden

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.