3DBAG gebruikersmidddag

12 juni 2024

Op donderdagmiddag 3 oktober organiseren we een 3DBAG gebruikersmiddag in de Stadstimmertuinen in Amsterdam. De 3DBAG (www.3dbag.nl) is een open data set met gedetailleerde modellen van BAG panden in Nederland. Deze worden automatisch gegenereerd en periodiek bijgewerkt. 

Tijdens de 3DBAG gebruikersmiddag worden verschillende toepassingen van de 3DBAG gepresenteerd en nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen rond het bestand. Je bent van harte welkom om hierbij aan te schuiven.

Eén van de onderwerpen op de gebruikersbijeenkomst is de oprichting van een gebruikerscommunity voor 3DBAG. Zo’n gebruikerscommunity kan onder andere de wensen voor doorontwikkeling agenderen. Als jij 3DBAG al gebruikt en jouw toepassing graag wilt presenteren op deze dag, horen we dat ook graag! Meld je aan en geef in het formulier aan wat jij graag zou laten zien.

Wat is 3DBAG

De 3DBAG is voortgekomen uit onderzoeksprojecten bij de TU Delft. De 3DBAG werd kort na de eerste publicatie (voorjaar 2021) positief ontvangen door gebruikers uit zowel het bedrijfsleven, de overheid, als uit de academische wereld. Sinds de eerste versie in 2021 zijn er diverse nieuwe versies van de 3DBAG uitgebracht, waarbij er steeds zowel extra functionaliteiten als verbeteringen zijn doorgevoerd.

3DBAG innovatieplatform

Tot nu is de 3DBAG beheerd en doorontwikkeld in een samenwerking tussen de onderzoeksgroep 3D Geoinformation TUD en de start-up 3DGI. Om de 3DBAG als 3DBAG innovatieplatform voort te zetten is er onder leiding van Geonovum, een samenwerkingsverband gestart. De deelnemende organisaties aan deze samenwerking zijn (naast Geonovum): Kadaster, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, RIVM, RVO en het Waterschapshuis.

Meld je aan 

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.