Aangenaam kennis te maken: TPOD Veld team

02 april 2024

Onlangs hebben we het TPOD Veldteam opgericht. Doel van het Veldteam is te helpen bij het toepassen van de standaarden. Want binnen de standaarden zijn er nog heel wat keuzes te maken. Wat is dan wijsheid? Daar kan het Veldteam je bij helpen!

Het eerste kwartaal van 2024 is voorbij gevlogen! De Omgevingswet is op 1 januari in werking getreden en nu kan je als bevoegd gezag in volle vaart aan de slag met alle mooie nieuwe instrumenten onder de Omgevingswet.  

Heb jij…

  • Al meerdere publicaties gedaan op de pre omgeving om te oefenen? 
  • Wellicht al een initiële publicatie gedaan op de productie omgeving van het DSO? 
  • Al bekeken wat er gebeurt als je activiteiten annoteert in je verordening of plan? 
  • Al gekeken hoe die activiteiten netjes verschijnen in toepasbare regels?  
  • Al een keer een locatie geannoteerd bij een regel en gekeken of je die in de pre omgeving kon terug vinden? 

…Of is dit allemaal nog nieuw, spannend en een tikkeltje onbekend? 

Het Veldteam komt je graag helpen 

Werken met de nieuwe standaarden klinkt een stuk ingewikkelder dan het is. Ze zijn immers in de verschillende softwarepakketten ingebouwd. Toch zijn er nog heel wat keuzes te maken. Gebruik je de standaarden op een slimme en goede manier in je omgevingsdocumenten, dan heb je daar in de hele planketen én voor je dienstverlening profijt van. Wij kunnen je daarbij helpen.

Het Veldteam staat in contact met de verschillende helpdesks, en houdt ook communities in de gaten. Wat speelt er in Nederland? Wat houdt jullie bezig? Daar gaan wij mee aan de slag.  Blijkt bijvoorbeeld dat onze handreiking of werkafspraak nog best moeilijk is? Dan kijken wij of wij deze beeldender en praktischer kunnen maken. En we zetten graag nog een stap extra. Liefst gaan we fysiek het land in om samen met jullie de juiste stappen te zetten op weg naar een goed resultaat. Daarbij zitten jullie letterlijk aan de knoppen, ondersteund door experts en ervaringsdeskundigen. Wij zoeken de juiste partijen hiervoor bij elkaar. En natuurlijk zoeken we daarbij de samenwerking op met andere partijen die jullie graag helpen bij het werken onder de Omgevingswet, zoals bijvoorbeeld de VNG of Aan de Slag (ministerie).

Leg contact met het Veldteam

Gerelateerde standaarden
Omgevingswet

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.