Adviezen REST API Design Rules en OAUTH profiel in consultatie

21 februari 2020
consultatie

Van 21 februari tot en met 20 maart liggen er drie voorgestelde wijzingen met betrekking tot de ‘Pas toe of leg uit’-lijst en de lijst Aanbevolen standaarden in consultatie bij het Forum Standaardisatie. Op internetconsultatie.nl zijn de adviezen lezen kan je er over meepraten.

De volgende adviezen liggen voor:

  • Het advies om de standaard REST API Design Rules op de ‘pas toe of leg uit’ lijst te plaatsen. Met REST API’s kunnen applicaties en databronnen snel en effectief met elkaar verbinden en eenvoudig informatie uitwisselen. Meer info en/of reageer

  • Het advies voor een versiewijzing van EPUB (naar 3.2) op de lijst van aanbevolen standaarden. EPUB is een standaard voor het publiceren van niet-reviseerbare elektronische documenten, geoptimaliseerd voor gebruik op - maar niet beperkt tot - draagbare apparaten zoals e-readers, tablets en smartphones.
    Meer info en/of reageer

  • Het advies om het Nederlands overheidsprofiel OAuth op de ‘pas toe of leg uit’-lijst te plaatsen conform het Forumadvies van 2017. En om de onderliggende standaard OAuth op de lijst aanbevolen standaarden te plaatsen. Meer info en/of reageer

Heb je opmerkingen of vragen over deze adviezen? Geef deze dan binnen de aangegeven termijn door. Forum Standaardisatie neemt deze dan mee.

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.