API Masterclass De Blauwe Knop

12 oktober 2021
masterclass

5 oktober gaven Kiske de Leest en Timen Olthof van de VNG een Masterclass over De Blauwe Knop. De Blauwe Knop biedt mensen de mogelijkheid hun persoonlijke data te downloaden van overheidswebsites, waardoor ze meer inzicht krijgen in hun financiële situatie.

Het correct en veilig omgaan met gegevens is hierbij essentieel. API’s zijn de koppelvlakken daarin. In deze Masterclass gingen Kiske en Timen in op de architectuurkaders en leggen de link met de koppelvlakken (API's). Heb je de uitzending gemist, of wil je de uitzending graag nog een keer bekijken? Dat kan nu op https://www.youtube.com/watch?v=uqXbB6Igz2w

Een overzicht van alle API Masterclasses tot nu toe vind je op de webpagina van het Kennisplatform

Volgende masterclass

Op 2 november is er weer een nieuwe uitzending in de reeks API Masterclasses. Dan neemt Bon Bakermans van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ons mee in de wereld van de TOMP API. De Transport Operator, Mobility as a service Provider, oftewel TOMP-API beschrijft een volledige Mobility as a service-reis, inclusief operatorinformatie, planning, boeking, ondersteuning, betalingen en reisuitvoering. Deze API wordt in een international werkgroep met publieke en private stakeholders ontwikkeld. Bon Bakermans vertelt je er in deze masterclass meer over. Na afloop is er gelegenheid om live vragen te stellen.

Erbij zijn? Meld je dan nu aan

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.