Bibliotheek van ‘good INSPIRE practices’

20 oktober 2020
bibliotheek

Binnen de Europese INSPIRE community delen experts meer dan alleen data. Ook kennis en ervaring rond de implementatie en het toepassen van INSPIRE wordt gedeeld. Hoe maak je bijvoorbeeld persistente id's? En hoe maak je extensies op de INSPIRE modellen? Welke mogelijkheden bieden nieuwe standaarden als Vector Tiles en OGC SensorThings API?  

Om goede en inspirerende praktijkvoorbeelden te promoten, is voor INSPIRE een lichtgewicht procedure vastgesteld om good practice in te dienen, te documenteren, herzien en publiceren zodat de INSPIRE community hiervan gebruik kan maken. In deze procedure is ook beschreven hoe een ‘good practice’ in voorkomende gevallen verder kan worden ontwikkeld tot een Technical Guideline.

Er zijn al good practices over extensies op INSPIRE. Over tools en technieken die mogelijk niet volledig aan alle vereisten voldoen, maar waarmee je INSPIRE wel kan koppelen aan andere initiatieven. En er zijn good practices die gaan over technologieën die voortbouwen op INSPIRE, maar verder gaan dan de vereisten van INSPIRE om de bruikbaarheid van de infrastructuur te verbeteren (bijvoorbeeld door het delen van ruimtelijke gegevens op het web). Een overzicht van good INSPIRE practices vind je op https://inspire.ec.europa.eu/portfolio/good-practice-library

In Nederland werken we op dit moment samen met een aantal andere lidstaten aan een good INSPIRE practice voor Geopackage.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.