Breng nog dit jaar dossierstatus in manifest op orde!

29 september 2023
decoratief

Geonovum en het Kadaster monitoren gezamenlijk de plankwaliteit op Ruimtelijkeplannen.nl. Hierbij gaat het niet over de inhoud, maar over de technische kwaliteit van de planbestanden. 

Voor een juiste weergave van de Wro planvoorraad in het DSO-LV is het essentieel dat de dossierstatussen van de plannen op Ruimtelijkeplannen.nl door de bronhouder correct zijn ingevoerd en actueel worden gehouden. Plannen waarvan de data niet op orde is, kunnen niet op de juiste wijze worden getoond. Het aanpassen van een dossierstatus is voor de bronhouder relatief eenvoudig. Aan het plan zelf hoeft niets te worden aangepast. Uitsluitend het manifest moet door de bronhouder worden aangepast. 

De tijd dringt 

Het landelijke percentage incorrecte dossierstatussen is afgelopen jaar al van 10% gedaald naar 7%. Op 1 januari 2024 moeten alle dossierstatussen correct zijn. Om bronhouders te helpen om in de komende maanden ook die laatste 7% op orde te brengen, heeft Geonovum in samenwerking met de relevante softwareleveranciers een instructievideo gemaakt. Hierin wordt uitgelegd hoe je een dossierstatus in het manifest kunt wijzigen. 

Heb je vragen over het op orde maken van de plankwaliteit in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via de helpdesk RO Standaarden.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.