Consultatie API strategie

14 september 2021
API consultatie

Van 15 september tot en met 13 oktober 2021 ligt de API Strategie voor de overheid in consultatie.

Vanuit de visie dat API's een belangrijkere rol gaan spelen in de data-uitwisseling van de overheid, hebben specialisten van verschillende overheden en bedrijven - verenigd in het Kennnisplatform API's - een API Strategie opgesteld. Binnen deze API Strategie voor de Nederlandse overheid is hoofdstuk 2 herschreven: het bevat een visie voor het gebruik van API's binnen de overheid, toegelicht met voorbeelden en een intentieverklaring om deze visie te realiseren. Het Kennisplatform API's ziet graag dat deze ondertekend gaat worden door partijen die werkzaam zijn in de publieke sector.

Voor de publieke consultatie vragen we je om kritisch te kijken naar onze visie en intentieverklaring èn om ons te laten weten of jouw organisatie deze in zijn huidige vorm zou kunnen ondertekenen. Of wat er aangepast zou moeten worden om ondertekening wel mogelijk te maken.

Je kunt jouw mening over de API strategie doorgeven via een online formulier. Het vernieuwde hoofdstuk 2 van de API Strategie vind je op geostandaarden.nl

Ga naar de consultatie

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.