Consultatie Geologische boormonsteranalyse

11 augustus 2020
Basisregistratie ondergrond

Van 3 augustus tot en met 28 september ligt de standaard voor het registratieobject Geologische boormonsteranalyse in consultatie. Deze standaard maakt deel uit van de Basisregistratie Ondergrond (BRO).

De Geologische boormonsteranalyse is een aanvulling op het registratieobject Geologische boormonsterbeschrijving. Omdat de registratieobjecten zoveel met elkaar te maken hebben, staan ze samen in één catalogus. Voor de consultatie zijn de teksten waar de consultatie over gaat in blauw in de catalogus gezet. Tijdens de consultatieperiode kan het werkveld aangeven of de standaard goed werkbaar is en nog verbeterpunten doorgeven.

Over de BRO

De Nederlandse ondergrond wordt intensief gebruikt, o.a. voor drinkwaterwinning, ondergronds transport en delfstoffenwinning. De toestand van de ondergrond is ook van belang voor bovengrondse activiteiten zoals stedenbouw, woningbouw en de aanleg van infrastructuur. Diverse bedrijven en overheidsorganisaties winnen dan ook gegevens in over de ondergrond voor het opstellen van beleid, het uitvoeren daarvan en voor onderzoek. De BRO zorgt ervoor dat gegevens over de ondergrond die onder verantwoordelijkheid van overheden ontstaan, voortaan gestandaardiseerd en op één centrale plek worden geregistreerd, beheerd en beschikbaar gesteld. Zo stimuleert de overheid hergebruik van deze gegevens.

Geonovum is trekker voor het maken van de standaarden van de BRO. Wij doen dit in samenwerking met TNO Geologische Dienst Nederland en externe materiedeskundigen uit diverse werkvelden. Het kantoor van Geonovum is hun gezamenlijke uitvalsbasis.

Bekijk de consultatie

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.