Consultatie handreiking Gebruik coördinaatreferentiesystemen

26 november 2021
een net van verbonden punten over de aardbol

Tot 24 december ligt de handreiking ‘Gebruik coördinaatreferentiesystemen bij uitwisseling en visualisatie van geo-informatie’ in consultatie.

Aandacht voor het juiste gebruik van coördinaatreferentiesystemen (CRS) is er traditioneel voornamelijk bij de inwinning van geodata. De laatste jaren verbreedt de aandacht voor dit onderwerp. Onder meer door toenemend gebruik van ruimtelijke data in laagdrempelige webtoepassingen. Denk aan populaire webtools als Mapbox, Leaflet en Google Maps en de aandacht daarvoor in o.a. de Spatial Data on the Web Best Practices. Ook de toenemende integratie van data over grenzen van domeinen, over grenzen van land/zee en over landsgrenzen draagt hier aan bij. Bijvoorbeeld in integrale voorzieningen als het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de Basisregistratie Ondergrond (BRO).

De handreiking ‘Gebruik coördinaatreferentiesystemen bij uitwisseling en visualisatie van geo-informatie’ (voortaan Handreiking CRS) bundelt adviezen over geodetisch correct gebruik van CRS-en afkomstig van de Nederlandse Samenwerking Geodetische Infrastructuur (NSGI) en past deze toe op de Geonovum-onderwerpen rond uitwisseling van geodata. Ook geeft de handreiking voorbeelden van implementaties.

We horen graag wat jullie van deze handreiking vinden! Stellen we de juiste vragen aan de orde en zijn de antwoorden daarop goed te volgen?  Je kunt ons dit tot 24 december laten weten via Github issues of het webformulier.

Bekijk de Handreiking CRS

Zie voor meer informatie over de handreiking ook de opname over de handreiking tijdens de Open Geodag in september 2021

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.