Consultatie White paper Geo-standaarden

Dataweb
06 juni 2017

Voldoet de huidige set geo-standaarden zoals opgenomen op de Pas-toe-of-leg-uit-lijst nog volledig als ruggengraat van de Nederlandse Ruimtelijke Data Infrastructuur? In hoeverre zijn innovaties en ontwikkelingen zo volwassen geworden, dat ze weerslag hebben op de standaarden die we nu beheren? Het Standaardisatieteam van Geonovum heeft zich over deze vragen gebogen en haar beelden samengebracht in een White paper.

Tijdens de Open Geodag op 31 mei presenteerde Friso Penninga het White paper en is het startschot gegeven voor de openbare consultatie. Deze consultatie loopt tot en met 21 juli 2017. In de White paper signaleren we een aantal trends en beschrijven we welke impact deze ontwikkelingen (kunnen) hebben op de set Geostandaarden. De paper sluit af met conclusies en een aantal strategische keuzes. Om het paper te toetsen, nodigen we het gehele Nederlandse geo-werkveld uit om te reageren op de issues die wij opwerpen in het paper en om zelf andere punten in te brengen.

De White paper is te vinden op https://geonovum.github.io/whitepaper-standaarden/ Je kunt je reacties hier direct achterlaten door een melding achter te laten onder het kopje Doe mee in de intro van het paper.