Discussieforum open data energie

25 mei 2021
tegen achtergrond van verschillende energiebronnen een vragend persoon en een persoon met een idee

Op data.overheid.nl is een community voor energie ingericht. Deze wijst je de weg naar zowel data als toepassingen, waaronder de vele bestaande dataportalen/geoviewers van overheden, CBS, RVO, adviesbedrijven en andere partijen. De community staat open voor alle belangstellenden en verwelkomt zowel vragers naar data als aanbieders van energie-gerelateerde datasets of toepassingen.

In het kader van Verbetering Informatievoorziening energietransitie (Vivet) is in 2019 een analyse gedaan van het informatielandschap met (rijks)portalen voor energie-en klimaatinformatie. In deze studie zijn verschillende typen portalen beschreven en is elk portaal verbonden met de daarbij behorende databronnen en gebruikersgroepen. In het najaar van 2020 zijn met hulp van Vivet op data.overheid.nl honderden datasets over het energiesysteem toegankelijk gemaakt. Zo zijn beschikbare data in het energiedomein eenvoudiger vindbaar voor verschillende partijen.

Via het discussieforum kunnen vragers, aanbieders en deskundigen op het gebied van energiedata elkaar vinden. Deelnemers aan dit discussieforum zijn ook betrokken bij de verdere ontwikkelingen van het opendata-portaal. Het toegankelijk maken van de grote hoeveelheid data en datasets is één van de prioriteiten. Meer weten?

Bezoek de energie-datacommunity

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.