Gemeente Westerveld 200ste organisatie PDOK

pdok
04 juni 2012

De gemeente Westerveld is de 200ste organisatie die aansluit op Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK). De gemeente gaat onder meer gebruik maken van de BRT Achtergrondkaart, Nationale Parken en Natura 2000 en krijgt hierdoor beschikking over meer en completere data. Inmiddels zijn er drieëndertig webservices via PDOK ontsloten die voor het grootse deel open zijn.

Het aantal beschikbare services in PDOK groeit snel. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de nieuwste aanbieder van datasets en ontsluit maar liefst zes services via PDOK. Een compleet overzicht van de beschikbare webservices is te vinden in het nationaal georegister.

2,5 miljoen kaartopvragingen

Het gebruik van PDOK is sinds januari 2012 gestegen van circa 600.000 naar ongeveer 2,5 miljoen kaartopvragingen per maand. De services BRT Achtergrondkaart, TOP10NL en Bestuurlijke Grenzen zijn het meest gebruikt. Ook is er een sterke groei in het gebruik van de Geocodeerservice in de BAG Viewer. Deze geocodeerservice maakt in coördinaten de ligging van een adres in een kaartbeeld zichtbaar. Dit is een nieuwe gebruikstoepassing van deze basisregistratie.