Genomineerd voor een gouden API: CBS Content Open Data-API

26 oktober 2023

Eens per twee jaar reikt het Kennisplatform API een gouden API uit. Voor de award van 2023 zijn negen API’s genomineerd. Komende weken stellen we deze genomineerde API’s aan je voor. Deze keer staat de CBS Content Open Data-API centraal.

Deze CBS Content Open Data-API opent de deur voor onderzoekers, ontwikkelaars en iedereen die waardevolle inzichten wil opdoen uit CBS-gegevens. De API bevat gegevens over diverse onderwerpen, zoals demografie, economie en gezondheid. Het CBS heeft de gebruikerservaring verbeterd en gedetailleerde documentatie verstrekt, zodat ontwikkelaars snel aan de slag kunnen. Voorbeeldtoepassingen zijn beschikbaar om te laten zien hoe de gegevens kunnen worden benut.

Dit initiatief versterkt het open data-aanbod van Nederland en bevordert gegevensgestuurde besluitvorming en innovatie. Het CBS blijft zich inzetten voor open data, met zowel de nieuwe API als de bestaande open data sets.

De CBS Content Open Data-API wordt samen met de andere genomineerde API’s, op 15 november voorgelegd aan de jury. De jury bestaat uit Cathy Dingemanse, de Productower van de Haal Centraal API; Johan Groenen, een van de trekkers van Code4NL en Michiel Nijdam, functioneel analist bij Visma Roxit. Op 23 november maken we de winnaar bekend tijdens de IBDS Stelseldag

 

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.