Genomineerd voor een gouden API : Organisatie overheid API

24 oktober 2023

Eens per twee jaar reikt het Kennisplatform API een gouden API uit. Voor de award van 2023 zijn negen API’s genomineerd. Komende weken stellen we deze genomineerde API’s aan je voor. Deze keer staat de Organisatie Overheid API centraal.

Op organisaties.overheid.nl vind je alle organisaties die onder de Nederlandse overheid vallen. Het team van Developer Overheid NL heeft een API gebouwd die deze organisaties kan ophalen en ontsluiten. De API scoort 7/7 op de API Design Rules: een set aan ontwerpregels gebundeld in een standaard ontwikkelt door verschillende overheidspartijen. Ook wordt 4/4 gescoord de API-metagegevens. Dit houdt in dat belangrijke metagegevens zijn ingevuld in het API-definitiebestand.

De organisatie.overheid.nl API wordt samen met de andere genomineerde API’s, op 15 november voorgelegd aan de jury. De jury bestaat uit Cathy Dingemanse, de Productower van de Haal Centraal API; Johan Groenen, een van de trekkers van Code4NL en Michiel Nijdam, functioneel analist bij Visma Roxit. Op 23 november maakt het Kennisplatform API's de winnaar bekend tijdens de IBDS Stelseldag.

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.