GeoDrive Podcast

14 maart 2024

In maart is de GeoDrive podcastreeks van start gegaan. In deze serie gaat Winfried Bats op zoek naar de drive van mensen in en rond het geowerkveld. 

RSS feed van deze podcast serie

In de eerste aflevering van deze reeks,  reisden we met Rob van de Velde, de eerste directeur van Geonvoum, naar de tijd waarin digitale geo-informatie opkwam in Nederland. Een tijd waarin het delen van data tussen overheden nog neerkwam op het uitwisselen van complete computers.  

In de tweede aflevering spraken we met Noud Hooyman, vader van de geo-basisregistraties , over wat iets tot een succes maakt.

De derde aflevering maken we kennis met Linda van den Brink, die vanuit de wereld van de letteren terecht kwam in de wereld van geo standaardisatie. Dankzij haar inspanningen kwam een samenwerking tot stand tussen de internationale standaardisatie organisaties W3C (wereldwijde web) en OGC (geostandaarden).

De vierde aflevering spreken we Jantien Stoter, hoogleraar aan de TU Delft waar ze de groep 3D geo-informatie leidt binnen de sectie Urban Data Science van Bouwkunde..  

Je kunt de Geodrive Podcast ook volgen op Spotify. 

 

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.