Handreikingen voor INSPIRE en Europese ontwikkelingen

28 februari 2022
 

Om dataproviders te ondersteunen bij de invoering en implementatie van INSPIRE stelt Geonovum al sinds lange tijd de wiki 'Aan de slag met INSPIRE' beschikbaar. Deze wiki is het afgelopen jaar in een nieuw jasje gestoken en alle informatie is nagelopen en geactualiseerd. De INSPIRE-wiki is nu als INSPIRE-handreiking te raadplegen.

De handreiking is opgebouwd aan de hand van de stappen die dataproviders moeten doorlopen van aanmerking tot het beschikbaar stellen van services. Al deze stappen worden uitgebreid toegelicht.

Naast de Nederlandse INSPIRE-handreiking is er sinds vorig jaar ook een handreiking EU informatie voor digitalisering, milieu en leefomgeving. De Europese commissie heeft meerdere wetsvoorstellen voorgelegd aan het Europees Parlement en de lidstaten. De onderhandelingen hierover worden in 2022 afgerond. Vanaf 2024 zullen de nieuwe wetten dan ingaan. De handreiking EU informatie beschrijft de aankomende Europese Verordeningen en Richtlijnen van de Digitale Strategie en de Data Strategie.

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.