Health Check Geonovum

Health check
11 november 2019

In 2019 heeft Geonovum een health check op haar organisatie laten uitvoeren. Sinds de start van onze stichting in 2007 hebben wij een groeiend pakket aan data(uitwisselings) standaarden ontwikkeld. Een significant deel daarvan beheren we ook.

Werkende weg hebben wij zo een steeds grotere verantwoordelijkheid gekregen voor het functioneren van het stelsel van de geo-basisregistraties. Met de digitale transitie in het domein van de fysieke leefomgeving, nemen de verantwoordelijkheden op dit front verder toe. Geonovum is op een organische manier meegegroeid in deze ontwikkelingen. In de kern, governance en manier van werken zijn wij nog altijd dezelfde organisatie waarmee we van start zijn gegaan.

We wilden graag een frisse blik van buiten of de manier waarop we zijn georganiseerd en werken past bij ons werkpakket van morgen. Een reviewteam heeft een health check op onze organisatie uitgevoerd.

De resultaten zijn inmiddels bekend en wij mogen er trots op zijn. Het reviewteam heeft een organisatie en omgeving aangetroffen die elkaar professioneel kennen en elkaar willen helpen. De professionaliteit van Geonovum en de manier waarop de standaarden tot stand komen worden alom geroemd. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten. Volgens het reviewteam kan vooral onze governance duidelijker en kunnen we onze interne organisatie op punten nog sterker maken. Daar gaan we komende tijd met veel plezier aan werken.

Bekijk de health check Geonovum