Heb jij het Beste API Idee van 2020?

17 september 2020
prijsvraag het beste api idee

Wie heeft het beste idee voor een API om informatie of functionaliteit van de publieke sector te ontsluiten? Het Kennisplatform API zoekt Het Beste API Idee 2020. (text also available in English)

In 2019 organiseerde het Kennisplatform de verkiezing voor Beste API van de overheid. Deze prijs werd gewonnen door de API van het Kadaster voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Dit jaar gaat het platform op zoek naar het beste API idee.
Heb jij een idee voor een API die het verschil gaat maken in toepassing en gebruik van publieke data of services? Stuur jouw idee dan uiterlijk 15 november in voor deze API prijs. Er zijn awards te winnen voor zowel 'het beste idee' als voor 'de beste specificatie
'. In de categorie voor de beste specificatie kan je bovendien een uitwerking van je idee tot een proof of concept winnen.

Jury

Met een professionele jury, onder voorzitterschap van journalist Brenno de Winter, beoordelen we de inzendingen op gebruikswaarde (handig/slim/praktisch) dan wel op techniek (API design rules). De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Week van de API, georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, ICTU, VNG realisatie, Logius en Geonovum.

Voorwaarden 

Voor deze wedstrijd komen inzendingen in aanmerking die voldoen aan onderstaande voorwaarden: 

  • De API gebruikt databronnen en/of datadiensten van de overheid
  • De functionele werking van de API is toegelicht in een filmpje van maximaal 2 minuten.
  • Ding je mee naar de proof of concept prijs, dan is ook een technische toelichting (specificatie) meegeleverd. Daarbij is een specificatie die OAS 3.0 volgt -zoals in de API design rules staat- een pré.

Alle inzendingen worden beoordeeld op hun originaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Eventuele technische specificaties moeten voldoende duidelijk zijn beschreven om er een Proof of Concept op te realiseren.

Bekijk het wedstrijdreglement

Hoe kan je meedoen?

Licht je idee toe in een filmpje van maximaal 2 minuten en dien (de link naar) je filmpje en beschrijving insturen via Geonovum. Ga je voor het winnen van de proof of concept, dan kan je ook je technische toelichting (specificatie) via Geonovum indienen.

Deadline

Deadline voor de inzending is 15 november 2020.

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.