In consultatie: GeoPackage en Spatial Schema

07 juli 2023
decoratief

Het Open Geospatial Consortium (OGC) ontwikkelt en beheert internationale, technische standaarden voor geo-informatie. Wij attenderen je graag op twee OGC standaarden die nu in consultatie liggen. Ten eerste GeoPackage, een uitwisselformaat voor geo-informatie; en ten tweede Spatial Schema, het abstracte schema voor ruimtelijke informatie.

Tot 29 juli 2023 ligt de kandidaatversie van OGC GeoPackage 1.4 ter consultatie. OGC GeoPackage is een zeer compact uitwisselformaat voor geo-informatie. Deze in 2014 geratificeerde standaard is ontstaan vanuit de behoefte aan efficiënte data-uitwisseling tussen mobiele apparaten, maar ook een aantal bekende traditionele GIS pakketten ondersteunen deze “opvolger van Shapefile”.
Versie 1.4 bevat geen grote wijzigingen.

Meer over de consultatie van GeoPackage

Tot 4 augustus 2023 ligt de kandidaatversie van OGC Abstract Topic 1: Spatial Schema  ter consultatie.  

OGC Abstract Topic 1: Spatial Schema is in feite een conceptueel model voor geometrie en ruimtelijke operaties. Het is gebaseerd op ISO 19107 Geographic information — Spatial schema en vormt samen met de andere OGC Abstract Topics het fundament voor meer specifieke OGC standaarden. De update van Spatial Schema is nodig om de nieuwe versie van ISO 19107 uit 2019 door te voeren. 

Meer over de consultatie van Spatial Schema

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.