INSPIRE-conferentie 2018 komt naar Antwerpen!

Gouden ananas
28 september 2017

België en Nederland ontvangen samen de volgende INSPIRE-conferentie van 18 tot 21 September 2018 in Antwerpen.

In 2018 zijn België en Nederland samen gastland voor de 11e INSPIRE-conferentie. In het Antwerpse Flanders Meeting en Convention Center (FMCCA) verwachten wij van 17 tot 21 september meer dan 1.000 deelnemers uit heel Europa. Concreet staan Informatie Vlaanderen en het Nederlandse Geonovum in voor de organisatie.

Wat mag je verwachten?
De 5-daagse conferentie wil je verwachtingen overtreffen. Er wordt uiteraard een mix van workshops en infosessies aangeboden. Maar er is meer. De ruime beursvloer en de verschillende netwerkmomenten geven je de totale INSPIRE belevenis: van dataproductie via uitwisseling tot gebruik! Laat je verrassen en blok je agenda alvast. Van 17 tot 21 september 2018 ben je van harte welkom in Antwerpen.

Wat is INSPIRE?

De Europese richtlijn INSPIRE zorgt ervoor dat we essentiële milieugerelateerde geo-informatie van alle Europese lidstaten kunnen opzoeken, bekijken, downloaden en verwerken in eigen analyses. Om INSPIRE te laten werken, standaardiseren overheidsorganisaties hun datasets en stellen deze als webservice beschikbaar. Alle Europese lidstaten werken mee. Hierdoor is er nu al een schat aan informatie ter beschikking, die dankzij de verregaande standaardisatie eenvoudig grensoverschrijdend te gebruiken is.

Meer weten?
Voor meer informatie over de conferentie kan je terecht bij Informatie Vlaanderen en Geonovum.

Gerelateerd nieuws