Inspire Helsinki daagt geocommunity uit met vier vragen

uitdaging
15 augustus 2019

Onder het motto “Oogst een zee van Europese geodata” heeft de organisatie van de Inspire Helsinki conferentie in oktober vier uitdagingen gelanceerd. Op de conferentie in Helsinki – met een programma vol aandacht voor de laatste technologie - worden de beste oplossingen bekend gemaakt.  

De uitdagingen

Vind de beste spot voor je strandvakantie – Stap in de schoenen van een toerist die op zoek is naar het mooiste strand van Europa met de beste waterkwaliteit. Hoe vindt hij de ultieme plek?

Forenzen 2.0 – Als het vriest, lopen de wissels vast, als het regent, zijn de wegen overvol… Met welk vervoermiddel kom jij het snelst op je plaats van bestemming, rekening houdend met het weer?

INSPIRE: Haal eruit wat erin zit! – Maak de INSPIRE infrastructuur optimaal door inefficientie  te beperken in de codering en aanlevering via netwerkservices van de lidstaten.

Aan de mooie blauwe Donau – Hoe verbeteren we de concurrentiepositie van waterwegen en treinverbindingen ten opzichte van verkeer over de weg?  

Zie voor meer informatie over deze uitdagingen en de conferentie in oktober het Programma Inspire Helsinki 2019 | 22-24 oktober 2019

Gerelateerd nieuws