Invitation to tender: Testbed geodata APIs

05 juli 2021
data waarop je kan bouwen

De overheid produceert veel open geodata. Deze gegevens kunnen voor verschillende organisaties bruikbaar zijn. Maar niet iedereen is expert op het gebied van het toepassen van geodata. Kunnen API’s hier uitkomst bieden? Dat willen we uitzoeken in een testbed.  Read this in English

Doel van het testbed is om belangrijke succesfactoren/best practices te identificeren om meer organisaties en bedrijven in staat te stellen geodata te gebruiken. We nodigen organisaties of samenwerkingen van meerdere organisaties van harte op om een voorstel in te dienen voor de volgende onderwerpen:

  1. Onderzoeksonderwerp #1: CRS-uitbreidingen voor ruimtelijke API's
  2. Onderzoeksonderwerp #2: Detectie van API's voor ruimtelijke gegevens
  3. Onderzoeksonderwerp #3: Spatial data API-clients, implementatiegemak
  4. Onderzoeksonderwerp #4: Generieke vs Convenience-aanpak voor API's voor ruimtelijke gegevens
  5. Onderzoeksonderwerp #5: Eenvoudige/gekoppelde gegevenscoderingen voor API's voor ruimtelijke gegevens

Je vindt meer informatie in het aanbestedingsdocument. Ook organiseren we een informatiesessie waarop je aanvullende vragen over de thema's en aanbesteding kan stellen.

Download het aanbestedingsdocument

Let op: het aanbestedingsdocument is op 26 juli 2021 aangevuld met informatie over het meedingen op meerdere onderzoeksonderwerpen. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen aangebracht.

Budget

Per onderzoeksonderwerp is een budget van € 12.500 exclusief 21% BTW beschikbaar.

Indienen

Je kunt je voorstel indienen door een e-mail te sturen naar info@geonovum.nl, gericht aan Rob van de Velde, directeur Geonovum.

Aanvullende informatie

Op donderdag 15 juli 2021 organiseerden we een informatiesessie waar aanvullende vragen zijn gesteld. De notulen van deze vergadering zijn vastgelegd in een informatienotitie (engelstalig).  De informatiesessie is opgenomen. De opname is nog een keer te bekijken, evenals de gegeven presentatie met daarin de link naar de testbed infrastructuur. De antwoorden in de Q&A van de informatienote zijn de formele antwoorden.

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.