Invitation to tender: Testbed geodata APIs

05 juli 2021
data waarop je kan bouwen

Geonovum ziet graag dat dat geodata die beschikbaar is, optimaal wordt gebruikt.  De overheid produceert veel open geodata. Deze gegevens kunnen voor verschillende organisaties bruikbaar zijn. Maar niet iedereen is expert op het gebied van het toepassen van geodata. Kunnen API’s hier uitkomst bieden? Dat willen we uitzoeken in een testbed. Wij nodigen zowel private als publieke partijen - en samenwerkingen daartussen - uit om voorstellen in te dienen voor dit testbed.  Read this in English

Het doel van het testbed is om belangrijke succesfactoren/best practices te identificeren om meer organisaties en bedrijven in staat te stellen geodata te gebruiken. De indieningsperiode voor de aanbesteding begint op 5 juli 2021. De deadline voor het indienen van een offerte is donderdag 2 september 2021.  De aanbesteding richt zich op vijf specifieke onderzoeksthema's:

  1. Onderzoeksonderwerp #1: CRS-uitbreidingen voor ruimtelijke API's
  2. Onderzoeksonderwerp #2: Detectie van API's voor ruimtelijke gegevens
  3. Onderzoeksonderwerp #3: Spatial data API-clients, implementatiegemak
  4. Onderzoeksonderwerp #4: Generieke vs Convenience-aanpak voor API's voor ruimtelijke gegevens
  5. Onderzoeksonderwerp #5: Eenvoudige/gekoppelde gegevenscoderingen voor API's voor ruimtelijke gegevens

Download het aanbestedingsdocument

Budget

Per onderzoeksonderwerp is een budget van € 12.500 exclusief 21% BTW beschikbaar.

Informatiesessie

Op donderdag 15 juli om 13:30u  organiseren we een informatiesessie waar je verdere vragen kunt stellen. De notulen van deze vergadering worden ook onderdeel van de Informatienota.  Deze notitie wordt uiterlijk op donderdag 29 juli gepubliceerd op de website van Geonovum.

Je kunt je voorstel indienen door een e-mail te sturen naar info@geonovum.nl, gericht aan Rob van de Velde, directeur geonovum.

Vragen

Vragen over de aanbesteding kunnen alleen worden gesteld door een e-mail te sturen naar info@geonovum.nl, gericht aan Frank Terpstra, coördinator van het testbed. Doe dit voor 22 juli 2021! Alle gestelde vragen en onze antwoorden worden verzameld in een informatienota en voor iedereen beschikbaar gesteld.

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.