Kennissessie nieuwe metadataprofielen

nieuw profiel metadata
11 oktober 2019

Op 19 december 2019 vervalt de ondersteuning op versie 1.2.1 van het Nederlands metadataprofiel op ISO 19119 services en versie 1.3.1 Nederlands metadataprofiel op ISO 19115 geografie. Dit betekent dat vanaf deze datum nieuwe metadata conform de nieuwe 2.0.0 profielen moeten worden aangemaakt en bestaande metadata bij wijzigingen ook conform de nieuwe profielen ontsloten gaan worden.

Op 7 november organiseren we een sessie waarin we je op een praktische manier meenemen in wat metadateren conform het nieuwe profiel betekent. We gaan in op de veranderingen ten opzichte van het oude profiel en welke conversie mogelijkheden er zijn in het Nationaal georegister. We bieden ook gelegenheid om direct met eigen metadata aan de slag te gaan om deze om te zetten conform het nieuwe profiel. In dat geval vragen we je wel om zelf je laptop mee te nemen.

De actuele Nederlandse metadataprofielen zijn de 2.0.0 versies. In deze profielen zijn onder andere de laatste technische specificaties van INSPIRE verwerkt en zijn aanpassingen gedaan die het makkelijker maken om uit te wisselen met linked data.

Aanmelden voor deze sessie kan via het webformulier in de kalender

Gerelateerd nieuws