Masterclasses en intentieovereenkomst Kennisplatform API

07 februari 2022
decoratief

Op 25 januari 2022 was er een mooie bijeenkomst van het Kennisplatform API's. Tijdens deze bijeenkomst werd de intentie overeenkomst van de API Strategie gepresenteerd. Ook stonden er twee Masterclasses op het programma.

Larissa Zegveld van Forum Standaardisatie en Rob van de Velde gaven een aftrap op de lancering van de intentie overeenkomst. Ondertekenaars van deze overeenkomst willen dat de digitale overheid in de komende jaren gegevens en data veiliger en efficiënter uitwisselt, door applicaties zoveel mogelijk te scheiden van de data en deze data bij de bron te bewaren. Zo krijgen burgers, bedrijven en ketenpartners van de overheid toegang tot consistente data, zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van de achterliggende systemen. Om deze data-uitwisseling mogelijk te maken, zijn goede platformen, API’s en verplichte standaarden onmisbaar.

De VNG en Informatiehuis Water en DUO verzorgden een Masterclass tijdens de sessie. Johan Boer (VNG) en het Koos Boersma (Informatiehuis Water) presenteerden hun verhaal ‘Van UML Model naar API Specificatie’. Gerald Groot Roessink, Jan Joost Norder en Pieter Zeeuw van DUO vertelden over een API die het mogelijk maakt om diploma gegevens uit te wisselen binnen Europa.

De sessie inclusief de Masterclasses is terug te kijken op YouTube

De presentaties van de Masterclasses zijn ook te downloaden.

Gerelateerde thema's

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.