Nieuwsbrief Wro Digitaal april verschenen

Wro Digitaal nieuwsbrief april 2019
04 april 2019

In deze editie van de nieuwsbrief Wro Digitaal onder andere de update van het wijzigingsprotocol RO Standaarden. Het wijzigingsprotocol beschrijft de manier waarop wijzigingen op de RO Standaarden plaatsvinden. Veranderingen in het wijzigingsprotocol, groot en klein, kunnen niet zomaar worden doorgevoerd. Dit komt omdat de RO Standaarden bij wet zijn vastgelegd met de ministeriële ‘Regeling standaarden ruimtelijke ordening’ en omdat de standaarden vele type gebruikers kennen. De laatste update van het wijzigingsprotocol vond plaats in 2016.

Bekijk het vernieuwde wijzigingsprotocol

Ook lees je in de nieuwsbrief over de nieuwe functie 'Keuzehulp' in de Ruimtelijkeplannen.nl viewer. De keuzehulp geeft inzicht in de gelaagdheid van de plannen en helpt de bezoeker bij het selecteren van het juiste gemeentelijke plan. De inhoud van de keuzehulp hangt af van de gekozen locatie. 

Meer weten? Lees de Wro Digitaal van april.

Vorige edities van de nieuwsbrief van de nieuwsbrief zijn online in te zien.

De nieuwsbrief Wro Digitaal houdt je op de hoogte van de digitale aspecten van de Wro. Geonovum attendeert je via deze service over digitale standaarden. Het Kadaster verzorgt het laatste nieuws over Ruimtelijkeplannen.nl en het ministerie van BZK geeft informatie over wet- en regelgeving van de digitale Wro.