OGC/W3C workshops over standaarden kaarten voor het web

spatial data on the web
29 april 2020

In september en oktober, organiseren het Open Geospatial Consortium (OGC) en het World Wide Web Consortium (W3C) een serie workshops over kaarten op het web. ‘Browser-based mapping’ is het vertrekpunt van de workshops. Wil jij een sessie presenteren of voorzitten? Laat het uiterlijk 30 juni weten!

OGC en W3C willen gezamenlijk nieuwe standaarden maken voor kaarten op het web. Wat zijn daarbij de mogelijkheden en wat zijn de risico’s? En wat moeten we precies standaardiseren? Al deze vragen liggen op tafel.
De workshops zijn virtueel, voor een internationaal publiek en voor iedereen toegankelijk. Ben je ontwikkelaar, cartograaf, beleidsmakers of heb je op een andere manier belang bij het tonen en gebruiken van kaarten op het web? Doe dan mee aan deze workshops en praat mee over toegankelijkheid, internationalisering, beveiliging, privacy, technologie en prestaties.

Voor wie zelf een presentatie wil geven of een thema wil organiseren, staat er op dit moment een call open waarop je kunt inschrijven. Deelname is gratis en openbaar. Je hoeft dus geen lid te zijn van W3C of OGC.

Zie ook het persbericht van OGC/W3C

Gerelateerd nieuws