Peiling introductie OGC API

26 oktober 2020
data waarop je kan bouwen

OGC maakt vertalingen van de OGC Web Service standaarden zoals WMS, WFS en WCS naar lichtere API varianten. Deze API varianten staan naast de OWS standaarden en bieden nieuwe mogelijkheden voor gebruiksvriendelijke, snelle bevragingen van geo-data.

Om de introductie en implementatie van de API services in Nederland goed te kunnen ondersteunen, brengt Geonovum het huidige gebruik van de OGC Web Service standaarden in Nederland in beeld. Daarvoor verkennen wij behoeften ten aanzien van de standaarden en aandachtspunten. Wij leggen je hierover graag een aantal vragen voor.  

Doordat de API varianten zijn geënt op reguliere web-standaarden, maken zij het toepassen van geo-data eenvoudiger voor een brede groep ontwikkelaars. De standaarden leveren zo een positieve bijdrage aan de mogelijkheid nieuwe diensten en producten te ontwikkelen met geodata; zowel buiten als binnen de geosector.

Wij horen graag hoe jij nu gebruik maakt van services en hoe je aankijkt tegen de OGC API Features. Laat het ons weten door de online vragenlijst in te vullen, of meld je aan voor een verdiepend interview over toepassen en gebruik van webservices.

Ga naar de online enquête

Meld je aan voor een verdiepend interview

 

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.