Potentie van INSPIRE extensies

14 februari 2019
data voor leefomgeving

Voor het monitoren van onze leefomgeving, zijn data van cruciaal belang. In het kader van lokale, nationale en Europese regels, verzamelen de Europese lidstaten dan ook uiteenlopende data over de leefomgeving.

In het kader van de EU-richtlijn INSPIRE is een infrastructuur ontwikkeld waarover je gegevens onderling kunt uitwisselen. Wanneer je datasets opstelt en uitwisselt conform de INSPIRE standaarden, zijn deze voor alle lidstaten eenvoudig in te lezen en verwerken. Heel handig als er bijvoorbeeld een ramp is in een grensgebied. Maar ook als je grote milieuvraagstukken in beeld wilt brengen. Grote milieuvraagstukken hebben immers vaak grensoverschrijdende oorzaken en gevolgen.

Door data op basis van de INSPIRE standaarden op te slaan en uit te wisselen, maak je gegevens eenvoudig herbruikbaar binnen Europa. Om wetenschappers en ontwikkelaars te informeren over de potentie hiervan, heeft Euro SDR nu een artikel gepubliceerd. In dit artikel wordt uitgelegd wat INSPIRE als data infrastructuur betekent en hoe je extensies op INSPIRE maakt. INSPIRE kan zo een toepassingsdomein zijn voor ontwikkelingen op wetenschappelijk of technologisch gebied.

Bekijk het artikel

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.