Presentatie resultaten Aanbesteding OGC-API-Features toolaanpassing

13 februari 2023
decoratief

Geonovum heeft drie organisaties opdracht verleend om open source tooling die OGC-API-Features services serveren, aan te passen op de OGC-standaarden, de Nederlandse API Design Rules - en de INSPIRE-vereisten. Op 20 april tussen 9:00 en  10:30 uur presenteren zij hun bevindingen in een open informatiesessie.

Doel van de aanbesteding is het versnellen van de implementatie van de nieuwe generatie van services. Hiermee verbeteren we de geo-informatie infrastructuur in Nederland en in Europa. Bovendien maken we geo-informatie met de nieuwe services toegankelijker voor ontwikkelaars buiten de geowereld. Geosolutions, Wetransform en het consortium Geocat met JustObjects werken in het kader van deze aanbesteding aan optimalisatie van de open source tools Geoserver, Deegree en Pygeoapi.

We hebben er bewust voor gekozen om meerdere open source tools te optimaliseren op de standaarden omdat het Nederlandse werkveld met verschillende soorten tooling werkt. Met de aanpassing van de tooling wordt het eenvoudiger voor Nederlandse dataproviders om over te stappen naar de nieuwe generatie van services.

WIl je erbij zijn?

Stuur een mail naar Inspire@geonovum.nl

Gerelateerde thema's

Gerelateerd nieuws

Geen updates meer missen?

Automatisch op de hoogte blijven? Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven.